Noen klager på kobling til LO ,men det gir oss også muligheter 

LOs helikopterutvalg er arbeidstakersidens talerør innen offshore helikoptervirksomhet. Utvalget skal være en tydelig stemme i helikoptersaker som angår medlemmene våre, og har HMS i fokus.

Utvalget ledes av Henrik Fjeldsbø fra Industri Energi.

Utvalget har en bred sammensetning og representerer alle aspekter innenfor helikopterbransjen: piloter, passasjerer, teknikere, operasjonssentral og redningsmenn, samt kompetanse på beredskap, sikkerhet og regelverk.

Representantene kommer fra flere forbund i LO (kun Norsk Helikopteransattes Forbund står utenfor LO).

LOs helikopterutvalg arrangerer 6. april et offshore helikopterseminar i Stavanger der våre medlemmer kan få informasjon om hva utvalget jobber med og hva som foregår i offshore helikopterbransjen.

-Tanken med seminaret er at våre tillitsvalgte og verneombud, samt de som har helikopterrelaterte jobber skal få vite mer om hva vi i LOs helikopterutvalg driver med og gi oss innspill, sier Henrik S. Fjeldsbø som leder utvalget.

Han understreker at Helikopterutvalget jobber for å bedre sikkerheten for alle som bruker helikopter for å komme seg til og fra jobb, samt for å bedre søk- og redningstjenesten og helikopterflygeinformasjonstjenesten offshore.

-Konferansen bør ha stor interesse for alle som har helikopterrelaterte jobber, som HLO og luftkoordinatorer. Og ikke minst alle tillitsvalgte og verneombud som har medlemmer som reiser offshore, sier Fjeldsbø.

Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte, men arrangør forbeholder seg retten til å prioritere hvem som får delta, hvis det blir fullt.

Dette er andre gang vi arrangerer et slikt seminar. Sist, i 2019, fortalte Bell om sin nyeste maskin Bell 525 Relentless. I 2020 og 2021 ble seminaret avlyst på grunn av koronapandemien.

-I år har vi invitert Sikorskys norske representant Aircontactgruppen, for å få høre hvilke oppdateringer de jobber med på nordsjøbussen S92, sier Fjeldsbø.

Seminaret vil foregår på Scandic Stavanger City, 6. april, klokken 1100-1600.

Arrangementet er et samarbeid mellom Industri Energi, Norsk Flygerforbund, Norsk Helikopteransattes forbund og LO.

Meld deg på seminaret her.

Offshore helikopterseminar, foreløpig program

Tid:                       6. april   11:00 – 16:00
Sted:                     Scandic Stavanger City

Overordnet tema for konferansen:

HVORDAN VIL OFFSHORE HELIKOPTERBRANSJEN NÅ UTVIKLE SEG?

11:00         Velkommen  v/ Henrik Solvorn Fjeldsbø, leder LO helikopterutvalg 

11:05         LO Helikopterutvalg. Sammensetning og hvordan jobber vi v/Henrik Solvorn Fjeldsbø, leder LO helikopterutvalg

11:40         LO Luftfart. Aktuelle saker inkludert SAR v/Erik Hamremoen,                         spesialrådgiver Luftfart og Beredskap i LO.                            

12:10         Lunsj og minglepause

13:10         Dagsaktuelle saker av betydning for bransjen v/Torstein Sandven (Norsk Flygerforbund) og Anders Bertelsen (RelyOnNutec)  

14:00         Sikorsky S-92. Oppdatering til A+ og B. Aircontact Group

14:30         Pause

14:45         HOFO-regelverket. CAMO- og part 145-utfordringer v/ Tommy Olsen, Norsk Helikopter Ansattes Forbund                                      

15:30         Innspill fra deltagerne på tekniske eller operative forhold v/Tom Stian Beitland, Norsk Helikopter Ansattes Forbund.

16:00         Slutt

Categories: Gratis